Szolgáltatások
Napkollektorok

A megnövekedett energiafelhasználásnak köszönhetően sajnos saját környezetünk olyan károsodásoknak van kitéve, melyek a jövőnkre nézve igen csak súlyos következményekkel bírnak.

Azonban ennek elkerülésére az esély most a kezünkben van, hiszen a mai modern technológia már olyan megoldásokat kínál az energiafelhasználásra, melyek környezetünket nem károsítják tovább.

Ilyen megoldás többek közt a megújuló energiák hasznosítása, melyek szinte korlátlanul állnak rendelkezésünkre. Ezek közül is leginkább a Nap energiáját hasznosítják a legtöbben, ugyanis a különböző szolár rendszerek és napkollektorok gyorsan és könnyedén kiépíthetőek.

De a napkollektorok további előnyei közé sorolhatjuk azt a tényt is, hogy alkalmazásukkal mi is hozzájárulhatunk a már csekély mértékben rendelkezésünkre álló fosszilis energiahordozók fogyasztásának csökkentéséhez.De ami az ökológiai lábnyomunkat, az a kiadásainkat is csökkenti! Hogyan?

Bár sokak számára a napkollektorok alkalmazásánál visszatartó erő lehet a kezdeti beruházási költség, a későbbiek ez többszörösen megtérülhet. Ugyanis azon kívül, hogy a napfény ingyen van, a közműszolgáltatókról is leválhatunk, ha professzionális napkollektorokat alkalmazunk. Hiszen a napkollektorok segítségével könnyedén megteremthetjük a maximális komfort érzetünket és kényelmünket.

Mik a napkollektorok fő alkotórészei?
  • - Kollektor
  • - Vezérlőegység a kollektor köri szivattyú működtetéséhez
  • - Gépészeti elemek (szivattyú, túlnyomás levezető és elzárócsap, visszacsapó szelep, nyomás- és hőmérséklet mérő)
  • - Gumimembrános zárt tágulási tartály.
  • - Primer kör, környezetbarát, nem mérgező fagyálló hő átadó folyadékkal feltöltve.
  • - Hőtároló/melegvíztároló

Egy nehéz nap után jólesne Önnek is egy kellemes fürdő?

A napkollektorok segítségével ezt most egész évben megteheti a nélkül, hogy a melegvíz óráját nézné. Ugyanis a téli hideg ellenére a Nap még ilyenkor is annyi energiát képes termelni, mely egy jó meleg fürdőt képes ellátni.