Szolgáltatások

Hőszivattyú


Mindennapi komfortunk biztosítása egész évben egyformán fontos számunkra, az egyetlen különbség csak a kívánt hőmérsékletben mutatkozik. Hiszen a nyári hőségben a kellemesen hűvösre, míg télen a finom melegre vágyunk. És ennek biztosítása érdekében szinte minden lehetséges megoldásra nyitottak vagyunk, kiváltképp az olyanokra, mellyel a környezetünket is óvjuk.

Tudta-e hogy fűteni lehet a kinti hideggel és hűteni pedig a meleggel is lehet?

Hogyan lehetséges ez?

A külső környezeti hőmérséklet hasznosítására szolgáló hőszivattyúk segítségével az igényeinknek megfelelően alakíthatjuk a belső hőmérsékletet. Ezt a folyamatot a hőszivattyúk levegő felvételével és annak leadásával vagy a geotermikus energiák felhasználásával biztosíthatjuk. Előbbire a levegő-levegő, utóbbira pedig a levegő-víz hőszivattyúk az alkalmasak.

Mi a különbség a levegő-levegő és a levegő-víz hőszivattyúk között?

A levegő-víz hőszivattyúk a földkéreg leadott hőjét alakítják át oly módon, hogy ahhoz közvetítő közegre vagy más hőforrásra már nincs is szükség. A levegő-levegő hőszivattyúk pedig környezetünk hőenergiáját alakítják át. Utóbbi kínál igazán komfortos és igényes megoldást beltereink hőmérsékletének szabályozására, azonban a gazdaságosság és a hatékonyság szempontjából a levegő-víz hőszivattyúk az előnyösebbek.

Mi a lakossági levegő-víz hőszivattyú működési elve?

A földkéreg levegőbe leadott hőjét – mely szinte egész évben elérhető – használja fel a lakossági levegő-víz hőszivattyú oly módon, hogy a hő hasznosításához közvetítő közegre és egyéb hőforrásra nincs is szüksége. Vagyis a lakossági levegő-víz hőszivattyúk esetében a hőforrás közvetlenül a levegő. Éljen hát Ön is a gazdaságos és környezetbarát hűtés és fűtés lehetőségével, és többé nem kell aggódnia a szénmonoxid miatt!

Nem tudja eldönteni, hogy milyen típusú hőszivattyút érdemes választani?

Kérje szakembereink segítségét, akik az optimális hőszivattyúk kiválasztásához ellátják:

  • - az igényfelmérést
  • - és a tervezést,
  • - valamint a kivitelezést és beüzemelést,
  • - és szükséges esetén a karbantartást
  • - és szerelést.